Aviador Kustannus

Haudasta lomalla

Tekijä: Tapani Bagge
Novellikokoelma
ISBN 978-952-7063-23-1
Sidottu, 240 sivua
Ilmestymisaika: helmikuu 2017 

 

Osta kirja!

Tapani Bagge vyöryttää uusissa rikosnovelleissaan eteemme ihmiskohtaloiden kirjon. Moni kokoelman hahmoista on ottanut omaa lomaa haudasta tai vankilasta. Teoksen vahvoissa tarinoissa ysiluokkalainen ryöstää Siwan, maatalon emäntä erikoistuu marihuanan kasvatukseen, kaukopartiomies myöhästyy omista hautajaisistaan, mies löytyy pesukoneesta ja toinen volttia heittävästä Bemarista.

Mukana on kosolti veijarihenkeä ja mustaa huumoria sekä tämän hetken parhaaksi kotimaiseksi dekkarisarjaksi mainitusta Hämeenlinna Noirista tuttuja konnia ja koukkuja. Baggen historiallisten rikosromaanien sankari Väinö Mujunen nähdään jatkosodassa päämajan erikoistehtävissä sekä yksityisetsivänä sotien jälkeisessä Helsingissä.

Tapani Bagge kirjoittaa rikosnovelleja samalla siekailemattomalla tyylillä kuin rikosromaajenakin. Ihminen on usein ihmiselle susi, mutta toisinaan tarinoissa pilkahtaa myös toivonsäde, joka ei aina ole aseen suuliekki.

"Haudasta lomalla on oikein koherentti kokoelma Baggen ja siinä sivussa suomalaisen rikoskirjallisuuden parasta lyhytproosaa."
Kauppalehti 13.2.2017,
Tapani Bagge: Haudasta lomalla