Aviador Kustannus

Arenan kivi

Tekijä: Jukka Pakkanen
Romaani
ISBN 978-952-7063-06-4
Sidottu, 104 sivua.
Ilmestymisaika: 2015

 

Osta kirja!

Mitä yhteistä on milanolaisella jalkapallolla ja prahalaisella kertomataiteella, olympiastadionin nurmella ja veronalaisesta amfiteatterista löydetyllä kivensirulla? Vastaus on Jukka Pakkanen, tiiviin ilmaisun ja pitkien pyöräkisojen mestari.

Arenan kivi edustaa Pakkasen tuotannossa omaelämäkerrallista linjaa. Teos loihtii lukijan tajuntaan kadonnutta ja nykyistä Helsinkiä, Suomea ja Italiaa. Muistot lipuvat esiin kirjailijalle merkityksellisten ihmisten, esineiden ja paikkojen kautta.

Arenan kivi on myös matkakirja, sekä ajassa että tilassa. Nimitekstissä kirjailija istuu kaksi tuhatta vuotta vanhan amfiteatterin kivipenkillä. "Juuri tällä paikalla joku veronalainen kaksi tuhatta vuotta sitten katseli gladiaattorinäytöstä, ajattelen istuessani amfiteatteri Arenan kivipenkillä. Huomaan jalkani vieressä harmaan kivensirun. En pane sitä taskuuni, ehkei se olekaan Arenaa. Laskeudun portaat ja kävelen läheiselle Piazza Bràlle. Taivas kaartuu hohtavansinisenä. Istun puiston penkille ja suljen hetkeksi silmäni, näen veronalaisia menossa Arenaan nauttimaan gladiaattorien huudoista ja verestä."

Katso video Jukka Pakkasen ja kirjailija Luiz Ruffaton keskustelusta

"Jos kirjailija Jukka Pakkasta ei olisi, hänet pitäisi keksiä."
Urheilusanomat 13/2016, Juha Kanerva
Jukka Pakkanen: Arenan kivi