Aviador Kustannus

Arto Julkunen & Markus Rantanen

Arto Julkunen & Markus Rantanen

Markus Rantanen on soitonopettaja, muusikko ja säveltäjä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta ja musiikkipedagogiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta. Rantanen on vetänyt satoja ukulelekursseja musiikkiopistoissa, kansalaisopistoissa ja muissa yhteisöissä. Vuodesta 2018 lähtien hän on toiminut lehtorina Turun konservatoriossa. Rantanen on myös säveltänyt musiikkia teattereille ja televisioon.

Arto Julkunen on kevyen musiikin kulttuurihistorioitsija, ukuleleopettaja sekä kansainvälisesti tunnetun Tropical Winter Ukulele Festivalin johtaja. Ukulelemuusikkona hän on esiintynyt Suomen lisäksi Englannissa ja Etelä-Koreassa.

Julkusen ja Rantasen yhdessä kirjoittamat Suuri ukulelekirja ja sen jatko-osa Ukulele kompista sooloon – harrastajan kirja loivat vahvan perustan maassamme huikeaan suosioon kasvaneelle ukuleleharrastukselle. Elokuussa 2018 he vierailivat esiintyjinä Söulin kansainvälisillä ukulelefestivaaleilla. Vuonna 2019 ilmestyvä, Aviadorin kustantama kirja Global Ukulele: Past, Present & Practice on Arto Julkusen ja Markus Rantasen kansainvälinen läpimurtoteos ukulelekirjailijoina.