Aviador Kustannus

Arto Julkunen & Markus Rantanen

Arto Julkunen & Markus Rantanen Markus Rantanen on soitonopettaja, muusikko ja säveltäjä. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta ja musiikkipedagogiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta. Rantanen on viime vuosina vetänyt lähes 100 ukulelekurssia musiikkiopistoissa, kansalaisopistoissa ja erilaisilla kursseilla. Opetustöidensä lisäksi hän keikkailee ahkerasti kouluissa ja päiväkodeissa Maestro Markuksen roolissa. Rantanen on myös säveltänyt musiikkia teattereille ja televisioon.

Arto Julkunen on ukuleleen ja muihin kielisoittimiin erikoistunut pitkän linjan muusikko, soitonopettaja ja lauluntekijä. Harrastuksenaan hän tutkii kotimaisen kevyen musiikin kulttuurihistoriaa.

Arto Julkusen ja Markus Rantasen yhdessä kirjoittama Suuri ukulelekirja on inspiroiva tietolähde jokaiselle tämän koko maailman tunteman minisoittimen historiasta kiinnostuneelle. Historiaosuutta täydentää tasavahvasti suomalaisten ukeharrastajien tarpeisiin luotu opetusosuus. Syyskuussa 2018 ilmestyvä Ukulele kompista sooloon – harrastajan kirja on Suuren ukulelekirjan jatko-osa. Kirja näyttää miten ukulelea säestykseen käyttänyt voi vähitellen edetä solistisempaan suuntaan. Kirjassa mukana olevat ukuleleharrastajien omakohtaiset tarinat tekevät kirjasta hauskan lukuelämyksen.