Aviador Kustannus

Kirjailijat

Janette Backman

Janette BackmanJanette Backman on rovaniemeläinen taidemaalari ja kirjailija. Satu maahispeikosta on Backmanin esikoiskirja.
Lue lisää!

Tapani Bagge

Tapani Bagge Tapani Bagge on maamme tuottelijaimpia kirjailijoita. Hän on julkaisut uransa aikana yli sata kirjaa. Bagge aloitti kirjallisen uransa parikymppisenä Jerry Cottonin seikkailujen kirjoittajana. Lue lisää!

Balen & Barrot

Noël Balen & Vanessa Barrot Noël Balen on kirjailija ja musiikkikriitikko, joka on kirjoittanut mm. muusikoiden elämäkertoja. Vanessa Barrot on oman tuotantonsa lisäksi on kirjoittanut teoksia miehensä Balenin kanssa. Lue lisää!

Silvana Berki

Silvana BerkiAlbanialaissyntyinen Silvana Berki on julkaissut palkittua runoutta ja novelleja sekä albanian että suomen kielillä. Lue lisää!

Jorge Luis Borges

Ben BovaJorge Luis Borges (1899-1986) oli elinaikanaan Argentiina merkittävin nykykirjailija. Borgesia pidetään laajalti maagisen realismin yhtenä huippunimenä. Lue lisää!

Ben Bova

Ben BovaBen Bova on julkaissut yhteensä yli 120 tieto- ja tieteiskirjaa. Hän on voittanut Yhdysvalloissa tieteis- ja fantasiakirjoille myönnettävän Hugo-palkinnon kuudesti. Lue lisää!

Ken Bruen

Ken Bruen Ken Bruen on julkaissut jo yli 30 teosta. Tv-rikosdraaman ystäville tuttu, Irlannin länsirannikolle sijoittuva, huippusuosittu Jack Taylor -sarja teki Ken Bruenista maailmankuulun. Lue lisää!

Andrés Caicedo

Andrés Caicedo Andrés Caicedon ainoa romaani Eläköön rumba! ilmestyi vuonna 1977. Pian sen jälkeen Caceido teki itsemurhan. Sittemmin Andrés Caicedo on noussut ansaittuun kulttimaineeseen lännessäkin. Lue lisää!

Alejo Carpentier

Alejo CarpentierKuubalainen Alejo Carpentier oli kirjailija ja kosmopoliitti. Hän oli maagisen realismin varhainen edelläkävijä ja mestari. Gabriel García Márquez on maininnut Carpentierin tärkeäksi kirjalliseksi vaikuttajakseen. Lue lisää!

William Faulkner

William Faulkner Lauseen mestari William Faulkner palkittiin Nobel-palkinnolla vuonna 1949. Suomessa Faulkner on toiminut tärkeänä vaikuttajana niin Veijo Merelle kuin Jari Tervollekin. Lue lisää!

Yumi Fuzuki

Yumi Fuzuki Yumi Fuzuki on nuoresta iästään huolimatta yksi Japanin tärkeimmistä nykyrunoilijoista. Hän sai kaksi Japanin huomattavinta runouspalkintoa kaikkien aikojen nuorimpana voittajana. Lue lisää!

Yvan Goll

Yvan GollSaksalais-ranskalainen kirjailija ja runoilija Yvan Goll (1891-1950) kuului niin dadaismin, saksalaisen ekspressionismin kuin surrealisminkin vaikuttajahahmoihin. Lue lisää!

Maija Haavisto

Maija HaavistoMaija Haavisto on julkaissut kuusi romaania, viisi tietokirjaa ja lastenkirjan. Hänen runoteoksensa Raskas vesi todistaa hänet myös hienoksi lyyrikoksi. Lue lisää!

Sauli Heikkilä

Sauli HeikkiläSauli Heikkilä on etnisten laulutyylien elävä tietosanakirja. Kiehtova kurkkulaulu -teoksessa hän kertoo elävästi uppoutumisestaan kurkkulaulun maailmaan Lue lisää!

Ritva Hellsten

Ritva Hellsten Ritva Hellsten kirjoittaa koskettavaa, elämän suuria kysymyksiä pohtivaa proosaa. Lea-romaanissaan valottaa aikuisen tyttären ristiriitaista suhdetta kuolemaa tekevään äitiinsä. Lue lisää!

Hoppula & Laipio

Pete Hoppula & Matti LaipioPete Hoppulan ja Matti Laipion perusteellisen tutkimustyön tuloksena Suomi-bluesin vaiheet on nyt ensi kertaa saatu kirjan kansien väliin Sininen sielua myöten – Suomi-bluesin tarina -teoksessa. Lue lisää!

Ilmanen, Kotka, Pulli, Venho

Pirkko Ilmanen, Riika Kotka, Elina Pulli ja Johanna VenhoPirkko Ilmasta, Riika Kotkaa, Elina Pullia ja Johanna Venhoa yhdistää innostus runouteen. Sen seurauksena syntyi Runomatkaopas – harjoituksia ja työpajoja lapsille. Lue lisää!

Mikko Innanen

Mikko Innanen Mikko Innanen aloitti saksofoninsoiton kymmenvuotiaana. Kirjallinen äänilevy Mikko Innasen maakuntauudistus sisältää uudet versiot tutuista ja vähemmän tunnetuista Suomen maakuntalauluista. Lue lisää!

Atik Ismail

Atik IsmailAtik Ismail on jalkapallouransa jälkeen toiminut kirjailijana ja kolumnistina. Hänen monipuoliseen kirjalliseen tuotantoonsa kuuluu mm. runoja, näytelmiä ja tietokirjoja. Lue lisää!

Anna Elina Isoaro

Anna Elina IsoaroAnna Elina Isoaro debytoi runoilijana vuonna 2011. Hänen kolmas runokokoelmansa on vastasyntyneen lapsen kuolemasta kertova Tämänilmaiset. Lue lisää!

Andrei Ivanov

Andrei IvanovAndrei Ivanov on Baltian johtava venäjänkielinen nykykirjailija. Kourallinen tomua on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa. Lue lisää!

Maija Joutjärvi

Maija Joutjärvi Maija Joutjärvi on lahtelainen freelancetoimittaja ja bluesaktiivi. Hän on tutkinut pitkään bluesia ja muuta afroamerikkalaista musiikkia. Lue lisää!

Jarmo Julkunen

Jarmo JulkunenUkulelevirtuoosi ja -opettaja Jarmo Julkunen jakaa tietämystään ja kokemuksiaan kirjassaan Ystävämme ukulele – opas edistyneille. Lue lisää!

Anssi Juujärvi

Anssi JuujärviRovaniemeläisen Anssi Juujärven esikoiskirja on Guhke ja kadonneiden revontulten arvoitus. Lue lisää!

Julkunen & Rantanen

Arto Julkunen & Markus RantanenArto Julkusen & Markus Rantasen yhdessä kirjoittama Suuri ukulelekirja on inspiroiva tietolähde jokaiselle ukulelesta ja sen soittamisesta kiinnostuneelle. Lue lisää!

Lea Kalenius

Lea Kalenius Lea Kaleniuksen esikoiskokoelma on Rouva on kadonnut ilmestyi vuonna 2016. Kirjallisuustieteen maisteriksi valmistunut Kalenius on toiminut myös teatteriohjaajana. Lue lisää!

Jaakko Kemppainen

Jaakko KemppainenJaakko Kemppainen on koonnut vankan pelialan tietämyksensä Pelisuunnittelun peruskirjaan. Kemppainen on pelialan ensimmäinen läänintaiteilija. Lue lisää!

Outi Koivuniemi

Outi Koivuniemi Outi Koivuniemi on luokanopettaja ja ukuleleaktiivi. Hänen yhdessä Markus Rantasen kanssa tekemä Ukulele – kaikki soittaa! on ukulelen harjoituskirja peruskouluikäisille. Lue lisää!

Sami Kolamo

Sami KolamoSami Kolamo on maamme johtavia kilpaurheilun asiantuntijoita. Urheilun mammuttitaudin diagnoosi on maamme ensimmäinen tietokirja urheilun suurkisojen pimeistä puolista. Lue lisää!

Mikko Kortelainen

Mikko Kortelainen Mikko Kortelaisella on pitkä ura takanaan toimittajana. Lastenkirja Kissa Kasuli ja eläinten turvametsä on hänen esikoisteoksensa. Lue lisää!

Jukka Koskelainen

Jukka Koskelainen Jukka Koskelainen on helsinkiläinen runoilija, esseisti, kääntäjä ja kriitikko. Hänet on palkittu työstään useasti, mm. Eino Leinon palkinnolla. Lue lisää!

Juha Kuisma

Juha KuismaJuha Kuisma on tietokirjailija, joka aloitti kirjallisen uransa jo 1980-luvulla. Hänen uusin teoksensa on Suomalainen lato. Lue lisää!

Willy Kyrklund

Willy Kyrklund Willy Kyrklund (1921-2009) oli suomalainen, vuonna 1938 Ruotsiin muuttanut kirjailija. Hän aloitti kirjailijana vuonna 1948 ja julkaisi pitkällä urallaan kymmeniä teoksia. Lue lisää!

Pekka Kytömäki

Pekka KytömäkiPekka Kytömäki on tamperelainen runoilija ja kääntäjä. Hänen kolmas kokoelmansa Aattelu rulettaa jatkaa virtuoomasimaiseen tyyliin suomalaisen runouden palindromiperinnettä. Lue lisää!

Laura Laakso

Laura Laakso Laura Laakso on toimittaja, käsikirjoittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Mrs. Milkyway on hänen vahva esikoisromaaninsa. Lue lisää!

Katariina Leino

Katariina LeinoKatariina Leino on tamperelainen kirjailija, näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Noitasiskot on hänen viides romaaninsa. Lue lisää!

Paulo Lins

Paulo LinsBrasilialainen Paulo Lins tunnetaan elokuvana maailmanmaineeseen nousseen Jumalan kaupunki -romaanin kirjoittajana. Ja sitten soi samba on hänen tuorein suomennoksensa. Lue lisää!

Kairi Look

Kairi LookKairi Look on yksi Viron merkittävimmistä lastenkirjailijoista. Häneltä on suomennettu menestysteokset Piia Pikkuleipä muuttaa ja Lentokentän lutikat. Lue lisää!

Hannu Luntiala

Hannu Luntiala Hannu Luntiala nousi lukevan yleisön tietoisuuteen vuonna 2007 palkitulla esikoisromaanillaan, joka on käännetty useille kielille. Hänen uusin romaaninsa on absurdi maahanmuuttotarina Ihmissyöjän päiväkirja.

Tapani Mikkola

Tapani Mikkola Tapani Mikkola on perehtynyt intialaiseen elokuvaan ja sen lukuisiin alalajeihin. Teokseensa Bollywood ja minä hän on koonnut kaiken tietämyksensä tästä rakastamastaan elokuvan lajista. Lue lisää!

Charles Mingus

Charles MingusCharles Mingus (1922-1979) oli jazzin arvostetuimpiin kuuluva säveltäjä, orkesterinjohtaja ja kontrabasisti. Hän valmisteli yli 20 vuoden ajan omaelämäkertaansa, joka on nyt vihdoin saatu myös suomeksi. Lue lisää!

Hannu Mäkelä

Hannu Mäkelä Akateemikko Hannu Mäkelä on julkaissut yli 140 kirjaa. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, muistelmia, runokokoelmia, lastenkirjoja, näytelmiä, kuunnelmia ja novelleja. Lue lisää!

M.A. Numminen

M.A. Numminen M.A. Numminen on kulttuuripersoona, jonka laaja tuotanto ulottuu musiikista kirjallisuuteen. Jazzin meining -teoksessa hän esittelee ainutlaatuiset valokuvansa 1960-luvun jazz-legendoista. Lue lisää!

Jussi Niemi

Jussi NiemiJussi Niemi on 1970-luvulla uransa aloittanut legendaarinen musiikkijournalisti. Kootut naamakirjat, vol. 1 perustuu Niemen vuosien varrella julkaisemiin musiikkiesseisiin. Lue lisää!

Jukka Pakkanen

Jukka PakkanenJukka Pakkanen on kirjoittanut yli kymmenen romaania, novellikokoelmia ja näytelmiä. Pakkasen kiinnostuksen kohteet kilpapyöräily, jalkapallo ja Italia näkyvät myös hänen tuotannossaan. Lue lisää!

Tommi Parkko

Tommi Parkko Tommi Parkko on pitkän linjan runoilija, kriitikko, sanataidekouluttaja sekä runoyhdistys Nihil Interit ry:n perustaja. Hän debytoi runoilijana jo vuonna 1994. Lue lisää!

Outi-Illuusia Parviainen

Outi-Illuusia ParviainenOuti-Illuusia Parviainen on helsinkiläinen runoilija, graafikko ja esitystaiteilija. Meren nivelet on hänen kolmas runokokoelmansa. Lue lisää!

Alan Paul

Alan PaulAlan Paul on legendaarinen musiikkijournalisti. Hän kulki Allman Brothers Bandin matkassa 30 vuoden ajan. Näistä kokemuksista syntyi teos Päättymätön tie – Allman Brothers Bandin tarina. Lue lisää!

Jyrki Pellinen

Jyrki Pellinen Jyrki Pellinen on julkaissut yli 50 teosta ja saanut työstään lukuisia palkintoja. Hänen viimeisin romaaninsa Auringon silmä edustaa kirjailijan proosatuotannon parhaimmistoa. Lue lisää!

Paola Pigani

Paola Pigani Paola Piganin esikoisromaani Älä astu sieluuni kengät jalassa oli ilmestyessään Ranskassa kirjallinen sensaatio. Nokkosia ja ihmisiä on hänen tuorein suomennoksensa. Lue lisää!

Sergio Ramírez

Sergio Ramírez Sergio Ramírez on merkittävimpiä keskiamerikkalaisia nykykirjailijoita. Hän on julkaissut useita palkittuja novellikokoelmia ja romaaneja, joita on käännetty lähes 20 kielelle. Lue lisää!

Luiz Ruffato

Luiz RuffatoBrasililainen kirjailija Luiz Ruffato on teoksissaan käsitellyt maansa varjoisaa laitapuolta, mutta myös sitä elävänä sykkivää kulttuuria, jonka olemus monien mielessä kiteytyy jalkapallossa. Lue lisää!

Wilmar Silva de Andrade

Wilmar Silva de Andrade Wilmar Silva de Andrade on Brasilian johtavia nykyrunoilijoita. Hänen rytmikäs ja elämäniloinen lyriikkansa löytänyt ystäviä niin Etelä-Amerikassa kuin länsimaissakin. Lue lisää!

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson Jón Kalman Stefánsson on islantilainen kirjailija, jonka tuotanto käsittää toistakymmentä romaania. Kaloilla ei ole jalkoja on hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa. Lue lisää!

Hanna Storm

Hanna StormHanna Storm on Turussa asuva runoilija. Taiteessaan hän tarkastelee usein ihmissuhteita, sukupuolia, naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja yksinäisyyttä. kutsun itseni kylään on hänen Stormin esikoisrunokokoelma. Lue lisää!

Mary Lou Sullivan

Mary Lou Sullivan Mary Lou Sullivan on pitkän uran tehnyt amerikkalainen musiikkitoimittaja. Hän kirjoitti Rankkaa menoa Johnny Winter -elämäkertaansa kuusi vuotta. Winterin hyväksynä teos perustuu perusteellisiin haastatteluihin. Lue lisää!

Anni Sumari

Anni Sumari Anni Sumari on kirjoittanut 14 teoksen verran runoutta ja proosaa. Hän on saavuttanut mainetta myös yhdysvaltalaisen nykyrunouden johtavana suomentajana. Lue lisää!

Sami Tabell

Sami TabellSami Tabell on tamperelainen esikoiskirjailija. Esikoisteos Matireia – laulu suurimmalle rakkaudelle sijoittuu Etelämeren maisemiin. Lue lisää!

A.H. Tammsaare

A.H. Tammsaare A.H. Tammsaare on saavutttanut Viron kansalliskirjailijan aseman. Aviador julkaisee ensi kertaa suomeksi hänen romaaninsa Rakastin saksalaista. Lue lisää!

Juan José Tellez

Juan José Tellez Juan José Tellez on espanjalainen kirjailija ja lehtimies. Hän on julkaissut useita runo- ja novellikokoelmia. Tellez on kirjoittanut flamencolegenda Paco de Luciasta useita teoksia. Lue lisää!

Cristovão Tezza

Cristovão TezzaCristovão Tezza on yksi brasilialaisen nykykirjallisuuden suurista nimistä. Professori-romaani on luomisvoimansa huipulla olevan kirjailijan taidonnäyte. Lue lisää!

Jarkko Tontti

Jarkko TonttiJarkko Tontti on julkaissut kiitettyjä runokokoelmia, romaaneja, esseekokoelmia sekä kirjoituksia filosofiasta ja juridiikasta. Hänen runojaan on käännetty viidelletoista kielelle. Lue lisää!

Sauli Uhlgren

Sauli UhlgrenSauli Uhlgren on julkaissut 16 romaania, novelleja sekä runo- ja aforismikokoelmia. Hänen romaaninsa Savitaiteilija käsittelee sisällissodan traumaa tuoreesta näkökulmasta Lue lisää!

Riikka Ulanto

Riikka UlantoRiikka Ulanto nousi kirjallisen yleisön tietoisuuteen voitettuaan Runo-Kaarina -palkinnon. Sen jälkeen hän on kirjoittanut kaksi runoteosta ja novellikokoelman Mutta mitä kuuluu Lynyrd Skynyrdille?. Lue lisää!

Tomaselli & Vacchetta

Antonella Tomaselli & Massimo VacchettaMassimo Vacchettan & Antonella Tomasellin yhdessä kirjoittama Hyppysellinen onnea on ollut sekä Italiassa että eurooppalaisina käännöksinä jättimenestys. Lue lisää!

Vahervuo & Lampela

Sini Vahervuo & Titta LampelaSini Vahervuon ja Titta Lampelan yhdessä kirjoittama Pieni nokkahuilukirja on kattava perusteos, joka sopii opetuskäyttöön kaikenikäisille, myös peruskouluihin. Lue lisää!

Kari Valtonen

Kari Valtonen Kari Valtonen on suomalaisen tehtäväshakin johtavia asiantuntijoita. Hän on kirjoittanut aiheesta lukuisiin shakkilehtiin ja tutkinut tehtäväshakin yli tuhatvuotista historiaa. Lue lisää!

Pekka Valtonen

Kari ValtonenHistorioitsija Pekka Valtonen tutustui asteekkien runouteen jo 1980-luvulla. Kukkien ja sodan lauluja on kattava käännösvalikoima asteekkien ikiaikaista runoutta. Lue lisää!

Mikko Vehviläinen

Mikko Vehviläinen Mikko Vehviläinen
on jalkapallotoimittaja, jonka esikoiskirja Palloluotsien kivinen tie on ensimmäinen kattava suomalaisia jalkapallovalmentajia käsittelevä teos. Lue lisää!

Meritta Veilleux

Meritta Veilleux Paitsi kirjailija Meritta Veilleux on myös kansainvälisesti palkittu elokuvakäsikirjoittaja ja -ohjaaja. Sovinto on hänen kolmas romaaninsa.
Lue lisää!

Maarit Verronen

Maarit VerronenKahdesti Finlandia-ehdokkaana olleen Maarit Verrosen tuotantoon kuuluu yhdeksän romaania, yhdeksän novellikokoelmaa sekä matkakirjoja. Lue lisää!

Marco Vichi

Marco Vichi Marco Vichi on italialainen kirjailija, jonka Komisario Bordelli -dekkarit ovat nousseet yhä suurempaan suosioon maailmalla. Tinkimättömän oikeudentuntoinen Bordelli seikkailee kulttuurihistoriaa henkivässä 60-luvun Firenzessä. Lue lisää!

Sakari Ylivuori

Sakari Ylivuori
Sakari Ylivuori on Sibeliuksen kuoroteoksista tohtoriksi väitellyt kulttuurin moniottelija. Tutkimustyönsä ohella hän toimii johtajana useissa huippukuoroissa. Lue lisää!